Annie Sloan Chalk Paint op hout hoe je dat moet doen lees alles bij de specialist in Chalk Paint ™

Annie Sloan Chalk Paint op hout hoe moet je dat aanbrengen en waar moet je rekening mee houden. Graag willen wij met u drie onderwerpen doornemen. Annie Sloan Chalk Paint op de vloer. Annie Sloan Chalk Paint op gelakt hout en Annie Sloan Chalk Paint op onbehandeld hout.In zijn algemeenheid moet u bij hout rekening houden met het feit dat Annie Sloan Chalk Paint een ademende verf is en dat het dus bestanddelen opneemt vanuit de ondergrond en als er iets op de verf komt. Deze twee belangrijke punten zullen we bij alle drie voor u behandelen.

Annie Sloan Chalk Paint op houtAnnie Sloan Chalk Paint op hout

Annie Sloan Chalk Paint op houten vloer

Annie Sloan Chalk Paint op een houten vloer kan uitstekend. U moet wel weten wat de ondergrond is. Belangrijk is dat waterverf en dat is Annie Sloan Chalk Paint niet aan te brengen is op vloeren die bewerkt zijn met olie. U zult dan echt de vloer volledig vrij moeten maken van de olie en de vloer volledig moeten ontvetten.Wij raden u aan dat te doen met ST Marc dat is uitermate effectief en goedkoop. Bij donkere houtsoorten moet u rekening houden dat als de vloer onbehandeld is er bloedingen kunnen ontstaan vanuit het hout die in de verf trekken en hierdoor ontstaan vervelende lelijke vlekken, het zogenaamd bloeden van hout. U kunt daar meer over lezen op onze pagina vlekken in verf. Mocht de vloer onbehandeld zijn dan raden wij u aan deze eerst te behandelen met Alabastine tegen vlekken om te voorkomen dat de vloer gaat bloeden. Houten vloeren zijn goed te verven en ook met een duurzaam resultaat mits u de vloer afwerkt met Lacquer dit is een matte vernis die er voor zorgt dat de toplaag sterk is en een duurzaam resultaat geeft. U moet de Chalk Paint in dunne lagen opbouwen (dus meerdere lagen dit maakt de verf sterker) De Lacquer moet u pas aanbrengen nadat de verf volledig droog is en u doet dat door 2 dunne laagjes aan te brengen. Ook kunt u gebruik maken van Polyvine vloervernis. Ijzersterk en goedkoper. Ook bij ons verkrijgbaar.

Annie Sloan Chalk Paint op gelakt hout

Annie Sloan Chalk Paint op gelakt hout is de ideale ondergrond omdat er dan geen bloedingen kunnen ontstaan, het enige wat u moet doen is het hout vetvrij maken met ST Marc. Niet schuren dus. De verf in twee dunne laagjes aanbrengen en op meubels afwerken met Annie Sloan Soft Wax. Die trekt in de verf ( u brengt dat heel dun aan met een wit laken liefst katoen) en maakt de toplaag van de verf hard en volledig waterafstotend zodat u het goed kunt schoonmaken. U kunt ook werken met de Annie Sloan Wax kwast die werkt makkelijk en snel en u voorkomt door het gebruik van deze kwast het overmatig aanbrengen van Wax.

Annie Sloan Chalk Paint op onbehandeld hout

Annie Sloan Chalk Paint op onbehandeld hout kan uitstekend maar kijk goed uit op welke houtsoort, donkere houtsoorten (hardhout) gaan bloeden denk aan Teak hout donker eiken etc. Annie Sloan Chalk Paint werkt als een spons en doordat het hout niet is afgesloten door een laklaag trekken de stoffen in de verf die verkleuring veroorzaken. Dan moet u het altijd eerst behandelen met Alabstine voorstrijk tegen vlekken. Bij lichte houtsoorten is dat niet het geval. Kijk dus ook uit met doorschuren bij donkere houtsoorten die gelakt zijn wat dan krijgt u namelijk ook plaatsen met onbehandeld hout. De verf in twee dunne laagjes aanbrengen en uiteraard altijd afwerken met Annie Sloan Soft Wax voor een duurzaam resultaat.

Wilt u nog meer voorbeelden zien wat u allemaal kunt doen met Chalk Paint ™ van Annie Sloan en u verbazen over de eindeloze mogelijkheden, dan kunt u die bekijken op onze pagina meubels met Annie Sloan Chalk Paint, daar staan honderden foto's van onze klanten met complete transformaties van trappen, vloeren ,kasten stoelen, tafels, keukens, en nog veel en veel meer.Wilt u nog veel meer leuke dingen zien of foto's bekijken, dan kunt u dat doen op onze Facebookpagina of wilt u de video's bekijken met alle handleidingen ga dan naar ons YouTube kanaal. Belangrijk voor u aan de slag gaat is om onze handleiding voor Annie Sloan Chalk Paintte lezen en als u de Soft Wax gaat aanbrengen lees dan ook onze handleiding zodat u een maximaal resultaat zult behalen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op Facebook of op onze Pinterest en Instagram  pagina's er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan ! 

Annie Sloan Chalk Paint op hout wat moet je precies doen