Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag

+31332462244

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen op Muren

Annie Sloan Chalk Paint is uitermate geschikt om aan te brengen op muren, vanwege het zeer hoge pigment gehalte is de verf vrij dik en heeft het een zeer hoge dekkingsgraad. Onze ervaring is dat het op niet bewerkte muren makkelijk is om aan te brengen met een vachtroller, hierdoor komt alle verf ook op de muur en niet in de vachtroller. Dit kan u namelijk een verlies opleveren van wel 40% van de verf. Bij stucwerk of Granol wel met een vachtroller werken en de verf verdunnen. Uiteraard kunt u ook werken met de Annie Sloan Wall Paint kwasten.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen als schoolbordverf

Annie Sloan Chalk Paint is uitermate geschikt om te gebruiken als schoolbordverf. Geweldig om de muren van de kinderen mee te doen. Doordat de verf gemaakt is op waterbasis is het van groot belang de verf aan te brengen in drie dunne laagjes. Hierdoor kan het goed verdampen en het maakt de verf sterker. De hardheid van de verf is namelijk bepalend voor een optimaal schoolbord. Tussen het verven van iedere laag steeds een droogtijd aanhouden van minimaal 12 uur.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen om stof te verven

Stof verven is uitermate makkelijk en leuk om te doen. het enige wat u nodig heeft is een hele grote bak waar u het water met de verf in kunt mengen. Een klein beetje geduld, want binnen zo'n 35 minuten heeft u de lakens in een volledige andere kleur. De handleiding kunt u vinden op de pagina stof verven..

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen op stoffen stoelen

Annie Sloan Chalk Paint is makkelijk om aan te brengen op stoffen stoelen. Allereerst maakt u de stoel vochtig. Hierdoor zal de verf makkelijker op te nemen zijn in de stof. Vanwege het zeer hoge pigmentgehalte  trekt de verf tot diep in de vezels van de stof en heeft u niet alleen een een goed resultaat maar ook duurzaam. De handleiding staat op de pagina Annie Sloan Chalk Paint op stoffen stoelen waar u komt als u klikt op bovenstaande link. Breng nooit Wax aan op de stof het ziet er misschien mooi uit maar uw stoelen worden dan onbruikbaar. (we brengen toch ook geen wax aan op onze kleren ?).

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen op houten vloeren

Annie Sloan Chalk Paint is een hele mooie verf om u vloeren mee te doen. Maak eerst uw vloer goed schoon en vetvrij met ST Marc. Het is belangrijk om te weten wat de houtsoort is om geen problemen te krijgen met vlekken die kunnen ontstaan bij sommige houtsoorten door looizuur. Voorkomen is véél makkelijker dan genezen. Test het eerst en mochten er vlekken ontstaan behandel dan uw vloer met Alabastine voorstrijk tegen vlekken of Polyvine vloervernis. Vloeren moeten een duurzaam resultaat hebben omdat deze intensief gebruikt worden. Dit is heel erg goed mogelijk als u de stappen goed volgt. Vooral het drogingsproces is van belang en uiteraard moet u de vloeren afwerken met Lacquer. U leest er alles over op de pagina Annie Sloan Chalk Paint op vloeren.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen op betonnen vloeren

Annie Sloan Chalk Paint is makkelijk en snel te verwerken op betonnen vloeren en hecht goed en duurzaam lees er over op de pagina vloeren verven met Annie Sloan.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen op trappen

Annie Sloan Chalk Paint voor trappen . De verf is uitermate geschikt mits u de juiste stappen doorloopt. Belangrijk is om de ondergrond goed schoon te maken. Wij adviseren om dat te doen met St Marc Express dat is zonder chemicaliën en uitermate effectief. Bij oudere huizen is het belangrijk om te weten welke houtsoort de trap is. Bij nieuwbouw en jongere huizen is de trap meestal afgewerkt met glans of zijdeglans verf, deze kunt u schoonmaken. De trap twee keer in dunne laagjes verven voor een goed en duurzaam resultaat. U belangrijkste vijand is tijd. Laat de verf echt goed uitdrogen voor u de verf weer aanbrengt. De Lacquer of Vloervernis van Polyvine moet u ook pas aanbrengen als de trap goed droog is. Soms lijkt de verf droog maar dat wil niet zeggen dat de verf volledig droog is. Als u de Lacqueur of Vloervernis te snel aanbrengt sluit het de verf af en kan het niet meer verdampen. Als u de tijd neemt heeft u een uitermate mooie nieuwe trap die niet alleen mooi is maar ook duurzaam en intensief gebruikt kan worden. Lees altijd eerst onze handleiding trap verven met Annie Sloan verf.

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen buiten

Annie Sloan Chalk Paint is heel erg goed te gebruiken voor buiten, maar u moet zich wel realiseren dat het een decoratieve verf is. Dus er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden die u kunt lezen op onze pagina Annie Sloan Chalk Paint voor buiten. Annie Sloan Chalk Paint heeft een groot aantal toepassingsmogelijkheden, u kunt het ook gebruiken voor keukens, spiegels, terracotta potjes, metaal en nog veel en veel meer. Heeft u vragen ? Mail ons gerust, wij helpen u graag om te komen tot het maximale resultaat met deze geweldige verf. U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze winkel waar de koffie altijd klaar staat voor u.

Afwerken van Annie Sloan Chalk Paint

Meubels altijd afwerken met Soft Wax. Dit geeft een extra goede bescherming en u kunt de meubels daarna gewoon schoonmaken. Doe dit met een wit laken van 100% katoen of met een speciale Annie Sloan Wax kwast. Wij raden u af meubels af te werken met Lacquer of vernis. Die gebruiken wij alleen voor tafels, keukens, vloeren en trappen. U kunt ook heel veel informatie en voorbeelden bekijken op

Er staan duizenden foto's van klanten en wat ze allemaal gemaakt hebben met Annie Sloan Chalk Paint. U zult verbaasd staan ! 

Annie Sloan Chalk Paint aanbrengen hoe doe je dat op de verschillende materialen