Amsterdam Gel Mediums
Amsterdam Gel Mediums

Amsterdam Gel Mediums

Als je op zoek bent naar wat extra volume en dimensie, probeer je acrylverf dan eens te mengen met een van de Amsterdam gel mediums. Deze mediums bieden een scherpere, pasteuzere textuur en geven je werk, afhankelijk van de gekozen gel, een glanzende of matte afwerking. Door meer van dit medium toe te voegen krijgt je een hogere transparantie van de kleur. Door hun hechtende eigenschappen werken deze gels ook goed voor verschillende mixed media technieken. Des te dikker je de medium kiest, des te makkelijker het is om een dikker reliëf te maken. Je kan het ook direct op je ondergrond aanbrengen en erover heen schilderen zodra het droog is.

Er bestaan 3 soorten Amsterdam Gel Mediums:

  • Gel medium (mat en gloss)
  • Heavy Gel Medium (mat en gloss)
  • Extra Heavy Gel Medium (mat en gloss)

Deze drie soorten gels zijn allemaal verkrijgbaar in 500 ml en in 1000ml.

Hoe werk je met Gel Mediums

Amsterdam gel mediums geef je een extra dikke consistentie aan je acrylverf en maak je hem pasteus. Bovendien geeft het je werk een mooie matte of gloss afwerking. Het gel medium is ideaal om mee te experimenteren en nieuwe grenzen in je werk op te zoeken. Meng je gekleurde verf met het medium dan wordt de kleur van de verf iets lichter, maar eenmaal opgedroogd krijgt de verf zijn oorspronkelijke kleur terug. Houd er rekening mee dat de verf door toevoeging van het gel medium wel wat transparanter wordt. Het medium is wit van kleur maar droogt transparant op. Let op, gel medium verliest iets van zijn volume tijdens het droog proces maar hoe dikker de gel, hoe duidelijker de penseelstreek

Amsterdam Gel Mediums
Amsterdam Gel Mediums

Hoe je moet werken met Amsterdam Mediums

Welke mogelijkheden geven Gel Mediums

Gel medium is een fantastisch product om bijvoorbeeld grote hoogteverschillen aan te brengen in je werk (zonder dat je reliëf scheurt). Maar ook om bijzondere effecten te creëren door er allerlei materialen mee in je werkstuk te verlijmen zoals zand, steentjes of stukjes textiel. Het geheel krimpt maar minimaal (maar zal iets lager uitvallen dan hoe je het aanbrengt). De droogtijd is afhankelijk van hoe dik de laag is die je aanbrengt. Wil je kwetsbaar of fijn materiaal zoals papier, zand en glas in je werk verlijmen dan is het handig om deze materialen helemaal met de gel in te smeren, dit geeft een optimaal hechting. Meng fijn materiaal met net genoeg gel, de natuurlijke uitdrukking en kleur zal dan na droging het beste tot zijn recht komen. Doordat Gel medium je acrylverf een dikke structuur geeft, zie je kwaststreken en streken van een paletmes goed terug in je werk. Voor zwaardere materialen lijmt een minder dikke gel net zo goed als een zeer zware gel. Houd er rekening mee dat de matte gels in dikkere lagen, een witte waas laten zien als gevolg van het aanwezige matteringsmiddel. Penselen en andere hulpmiddelen kunnen vóór het opdrogen gereinigd worden met water. Gebruik de gel mediums boven 10 graden en vorstvrij bewaren.

Bestel nu uw Amsterdam Gel Mediums